Naši učitelji odbojke su uvijek voditelji procesa poučavanja/učenja i vježbanja odbojkaške igre koji utječu na unaprjeđivanje vještina, povećavanje stupnja razumijevanja igre, ali i na stvarne promjene misaonog postava, osobnosti i motivacijskih dimenzija kod mladih odbojkašica i odbojkaša, osobito u osjetljivom razdoblju kao što su srednje djetinjstvo (6-11 godina) i adolescencija (11-18 godina).

Kod djece i adolescenata je najvažnije sustavno poučavanje/učenje i vježbanje usmjereno na područje „kako igrati odbojku“ gdje je najvažniji zadatak trenera da pomogne djeci u boljem razumijevanju igre, da razvije brzinu uočavanja greške u poziciji i reakciji protivnika te da anticipiraju reakciju suigrača i protivnika.

U cjelokupnoj hrvatskoj odbojci je sve manje učitelja odbojke, odnosno stručnih osoba koje mogu podučavati djecu u osjetljivim razdobljima koja su optimalna za razvoj pojedinih sposobnosti i vještina, pri čemu je potrebno isticati važnost selekcije programa treninga koji uključuju znanje kako raditi sa djecom u razdoblju srednjeg djetinjstva (6-11 godina) te kako oblikovati treninge u ranoj adolescenciji (11-14 godina), srednjoj adolescenciji (14-16 godina) i kasnoj adolescenciji (16-19 godina).

Ekspertno znanje i iskustvo trenera upućuju da se sposobnosti i vještine mogu razvijati osobito u srednjem djetinjstvu (6-11 godina) i adolescenciji (11-19 godina).

Naši učitelji/učiteljice odbojke razumiju kakav utjecaj mogu imati na živote naših članova, te uz povjerenje roditelja djece mogu djelovati pozitivno na svako dijete.
Kroz našu strast i iskustvo dijete može postići visoka dostignuća u odbojci i u životu.